Advies en ontwerp

Een uitstekend klimaat realiseren met lage exploitatiekosten begint al bij het ontwerp van een gebouw. Daarom schuiven wij graag in de ontwerpfase aan tafel met opdrachtgevers om zo samen tot het beste resultaat te komen. Alle keuzes hebben immers invloed op de uiteindelijke installatie. Door het volledige gebouw op het gebied van architectuur, bouw en techniek op elkaar af te stemmen, creƫren we een betrouwbaar (binnen)klimaat met een laag energieverbruik.

3D tekenen

Projecten werken we uit in 3D met REVIT. In REVIT kunnen alle disciplines gezamenlijk werken aan een project. Vanaf de ontwerpfase tekenen architect, aannemer en wij als installatieadviseur in hetzelfde model. Dat geeft duidelijkheid, draagt bij aan heldere communicatie en voorkomt faalkosten. Knelpunten worden in een vroeg stadium geconstateerd en opgelost. Een 3D-tekening geeft optimaal ruimtelijk inzicht voor alle partijen.

gebouwsimulatie

Wij maken gebruik van een simulatieprogramma. Dit programma is gebaseerd op onze jarenlange ervaring en de vele data van installaties die wij monitoren. Daarmee kunnen wij voorspellen hoe een gebouw reageert in verschillende (weers)omstandigheden. Zo wordt direct duidelijk welke (aanvullende) maatregelen en installaties nodig zijn om aan de eisen en comfortwensen te voldoen. Al voor we aan de slag gaan, weten onze klanten exact wat we opleveren.

Subsidie

Voor duurzame investeringen zijn diverse subsidies beschikbaar. Tijdens het adviestraject informeren wij klanten graag over de mogelijkheden en kunnen we hen desgewenst ontzorgen in de aanvraag van de subsidies.

Naast subsidies voor installatieonderdelen, zoals een warmtepomp, bestaan er ook subsidiemogelijkheden voor alle bouwkosten. Certificering met GPR Gebouw kan bijvoorbeeld interessante subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen bieden.

GPR Gebouw brengt de duurzaamheids- en milieuprestaties van een gebouw helder in beeld en kan aanpassingen aan het ontwerp snel vergelijken. Goed om te weten: Wanneer GPR-certificering in overweging wordt genomen, moet hier al vroeg in het ontwerpstadium rekening mee worden gehouden.

contact

Wilt u advies over de mogelijkheden voor u? Neem dan contact op met ons via de button hierlangs. U hoort zo snel mogelijk van ons. Tijdens kantoortijden zijn wij uiteraard ook telefonisch bereikbaar.