11 juni 2024

De leerlingen van het Pius X-College zijn druk bezig met de bouw van een Tiny House. Vandaag vond er een installatieoverleg plaats met elektricien Gijs Raaijmakers, (Jan van de Ven Elektrotechniek B.V.) Martijn Paridaans (Pius X) en Raimond Vollebregt (Pius X). Binnenkort zijn de plannen volledig uitgewerkt en zullen de leerlingen onder begeleiding van onze leermeesters en schoolbegeleiders de installaties gaan plaatsen.

Het Tiny House wordt uitgerust met een Daikin warmtepomp voor verwarming en warmtapwater. Omdat het huisje luchtdicht wordt gebouwd, voorzien we het ook van een warmteterugwinninginstallatie voor goede ventilatie. Daarnaast worden er deels zonnepanelen geplaatst welke voorzien in de stroom. In mei 2025 zal Woningstichting De Zaligheden het huisje overnemen en krijgt het een mooie bestemming ergens in onze regio.