21 mei 2024

Donderdag 16 mei jl. is IKC De Wijzelaar officieel geopend.

Van opdrachtgever Verdi Onderwijs hebben we via Acuro (bouwmanagement) opdracht gekregen om de W-installaties te verzorgen voor de nieuwbouw van een kleine school, bedoeld voor basisonderwijs en kinderopvang.


De nieuwe school moest natuurlijk een energiezuinig gebouw worden en daarom is gekozen voor een brine-water warmtepompinstallatie voor verwarmen en koelen, vloerverwarming als basis afgiftesysteem en luchtbehandeling / ventilatie met na-verwarmen / koelen. Verder bestonden de werkzaamheden uit het aanleggen van de riolering, regenbuizen, waterleiding en sanitair, maar het gros van onze werkzaamheden vonden in de technische ruimte plaats.

In de technische ruimte werden 3 warmtepompen opgesteld, een buffervat, de gelaste groepenverdeler met pompen en regelkleppen, een regelkast, een luchtbehandelingskast, kanalenwerk en indrukwekkend leidingwerk voor verwarming en koeling, alles netjes af geïsoleerd.


Aan beide lange gevels zijn in totaal 20 gesloten bodemcollectoren aangelegd, die middels een buitenverdeler naar de warmtepompen geleid worden. De luchtbehandelingskast is voorzien van een kruisstroomwisselaar en een change-over batterij. Per lokaal wordt de luchtkwaliteit geregeld op basis van CO2 en ook de temperatuur kan via de volumeregelaars per zone of ruimte apart na-geregeld worden.


De voorbereidingsfase was ruim, maar vanaf daadwerkelijke start van de bouw werd er een strakke planning gevoerd. Gelukkig werd er goed samengewerkt door alle partijen zodat alles op tijd in de plooi viel. Uiteindelijk hebben we op 8 februari 2024 opgeleverd en is de school op 8 april 2024 in gebruik genomen. Het resultaat mag er zijn. Onze monteurs en onderaannemers mogen trots zijn op het stukje vakmanschap dat ze geleverd hebben.