3 mei 2024

Recentelijk heeft Jasper van Zutphen, namens Aqualon van Zutphen, samen met andere Eplucon dealers uit Nederland een reis gemaakt naar het pittoreske Vigo in Noord-Spanje om de Ecoforest Fabriek te bezoeken. In deze fabriek vindt de ontwikkeling en productie van onder andere warmtepompen van Ecoforest plaats.

Eplucon, opgericht in 2015, heeft als missie duurzame energie toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen. Met een uitgebreide ervaring in de installatiesector biedt Eplucon als enige in Nederland geïntegreerde energiesystemen aan onder de noemer Energy Plus Concepts.

Samenwerkingen met zes Europese fabrikanten van warmtepompen, WTW-installaties, verdelers en accu’s stellen Eplucon in staat betrouwbare kwaliteitsproducten te selecteren en deze te combineren tot slimme en effici├źnte energiesystemen voor woningen, bedrijfspanden en appartementencomplexen.

Tijdens het bezoek aan Vigo werden Jasper en andere dealers door Joost en Steven Folmer van Eplucon, samen met diverse Spaanse Ecoforest leiders, rondgeleid in het ontwikkelingscentrum. Hier werden zij bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en productlijnen. Vervolgens kregen zij een kijkje in de fabriek, waar zij het productieproces konden aanschouwen, de assemblage konden volgen en de uitgebreide testprocedures konden zien die elke warmtepomp doorloopt voordat deze de fabriek verlaat. Momenteel zijn er zes productielijnen die in twee shifts draaien. Naast het fabrieksbezoek konden de bezoekers genieten van de prachtige stad Vigo, de haven van Baiona en Porto.

Aqualon van Zutphen is al sinds 2022 dealer van Ecoforest en heeft in de afgelopen jaren een sterke en hechte relatie opgebouwd, die tijdens deze reis alleen maar versterkt is. Het was een leerzame ervaring waarbij tevens kennis gedeeld werd met andere dealers.

Heeft u ook interesse in een warmtepomp van Ecoforest? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.