20 maart 2024

Audit

Aqualon van Zutphen is sinds februari 2023 gecertificeerd voor de BRL6000-25. Hiermee voldoen wij aan het nieuwe keurmerk CO-vrij van de Rijksoverheid. Per 1 april 2023 gelden er namelijk nieuwe regels voor het installeren, onderhouden en repareren van uw gasinstallatie (cv-ketel, geisers, gashaard- of kachel). Deze regels zijn vastgelegd in de bouwregelgeving. Ieder jaar worden wij gecontroleerd door KIWA of wij werken volgens de regels.


Afgelopen dinsdag was het tijd voor de audit van KIWA. Tijdens een audit worden er verschillende projecten die het afgelopen jaar zijn gerealiseerd onder de loep genomen en bezocht. Deze worden dan door de auditor beoordeeld en hieruit volgt een rapportage. Er waren geen verbeterpunten en hiermee is de certificering wederom goed gekeurd en daar zijn wij hartstikke blij mee want hiermee kunnen wij onze klanten blijven voorzien van veilige gasinstallaties.


Wat is de BRL 6000-25?

Bij Aqualon van Zutphen staan veiligheid en vakmanschap sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Wij dragen dan ook graag bij aan het eerder signaleren van gevaarlijke situaties en het voorkomen van ongelukken met koolmonoxide. Daarvoor hebben we de afgelopen periode een aantal investeringen gedaan. Volgens de nieuwe wettelijke eisen moeten we aantoonbaar kunnen maken dat onze monteurs vakbekwaam zijn. Daarvoor hebben zij speciale examens moeten afleggen. Daarnaast hebben we onze bedrijfsprocessen moeten inrichten volgens de nieuwe eisen van de wet. En om formeel gecertificeerd te kunnen worden én blijven, moeten wij ons bovendien jaarlijks laten controleren door een certificerende instelling.


Aqualon van Zutphen is gecertificeerd voor de BRL6000-25. Hiermee voldoen wij aan het nieuwe keurmerk CO-vrij van de Rijksoverheid. Je kunt ons terugvinden in het register gasverbrandingsinstallaties op www.co-vrijregister.nl. Daarnaast kunnen al onze installatie- en service & onderhoudsmonteurs zich legitimeren en aantonen dat zij voor een gecertificeerd bedrijf werken.


Meer informatie over deze wet lees je in het informatieblad: Samen voorkomen we koolmonoxidevergiftiging.