26 september 2023


Overname Installatiebedrijf Schellens en Schellens Technisch Beheer door Aqualon van Zutphen

Per 1 oktober 2023 zijn Installatiebedrijf Schellens en Schellens Technisch Beheer (Reusel) onderdeel van Aqualon van Zutphen. Schellens is gespecialiseerd in het ontwerp-, de aanleg- en beheer & onderhoud van klimaatinstallaties. Met name op het gebied van klimaat-en regeltechniek krijgt Aqualon van Zutphen er flink wat slagkracht bij. Dit is voor het bedrijf van groot belang vanwege de toenemende vraag en marktontwikkelingen die zijn gericht op duurzame installatietechniek.


De overname is strategisch van aard, aldus Jasper van Zutphen (Directeur Aqualon van Zutphen, red.). “Met Schellens voegen we extra kennis toe aan onze organisatie op het gebied van klimaat- en regeltechniek én kunnen we spreken van behoorlijke schaalvergroting: we krijgen meer slagkracht en capaciteit om bestaande en nieuwe (zakelijke) klanten nog beter te bedienen. Met name op het gebied van ‘regeltechniek’ kunnen we door de overname flinke stappen maken Ook kunnen we onze serviceafdeling uitbreiden en een stuk flexibeler maken, want we krijgen er 10 collega’s bij. Enorm belangrijk voor ons, want het werven van technische vakmensen is en blijft ook voor ons een grote uitdaging.”


Schellens zocht een overnamekandidaat met een bewezen staat van dienst en een ‘match’ met het bedrijfs-DNA. Op basis hiervan kwamen ze uit bij Aqualon van Zutphen. Na de overname zullen de twee eigenaren van Schellens (Bas en Teun Schellens) hun operationele werkzaamheden voortzetten bij Aqualon van Zutphen.


Aqualon van Zutphen vierde dit jaar als echt familiebedrijf (2de generatie) haar 55-jarig jubileum. Enkele jaren geleden trok het bedrijf in een volledig nieuw duurzaam bedrijfspand als stevig fundament onder de toekomst. “We zijn continu bezig met het verbeteren en optimaliseren van de organisatie. Als de kans zich voordoet om een bedrijf over te nemen dat bijdraagt aan onze slagkracht, schaalvergroting en het nog beter kunnen bedienen van onze klanten, dan zullen wij dit altijd in overweging nemen. De overname van Schellens voldoet in dit opzicht aan al onze wensen. Uiteindelijk draait het altijd om de toekomstbestendigheid van Aqualon van Zutphen.”