11 april 2023

Aqualon van Zutphen is gecertificeerd voor de BRL6000-25. Hiermee voldoen wij aan het nieuwe keurmerk CO-vrij van de Rijksoverheid. Per 1 april 2023 gelden er nieuwe regels voor het installeren, onderhouden en repareren van uw gasinstallatie (cv-ketel, geisers, gashaard- of kachel). Deze regels zijn vastgelegd in de bouwregelgeving.


Op 1 oktober 2020 is het wettelijk stelsel in werking getreden om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties zoals CV ketels en gashaarden te verbeteren. Dit stelsel is na aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid opgesteld en is bedoeld om het aantal incidenten met koolmonoxide terug te brengen.

Bij de inwerkingtreding van dit wettelijk stelsel heeft de wetgever bepaald dat álle bedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties verrichten vanaf 1 april 2023 gecertificeerd moeten zijn om deze werkzaamheden te mogen (blijven) uitvoeren. Eigenaren van gasverbrandingsinstallaties – zowel particulieren als VVE’s, bedrijven en woningbouwcorporaties – zijn vanaf die datum verplicht om voor installatie, reparatie en onderhoud een gecertificeerd bedrijf in te huren.


Wat zijn de gevolgen van deze wet?
Bij Aqualon van Zutphen staan veiligheid en vakmanschap sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Wij dragen dan ook graag bij aan het eerder signaleren van gevaarlijke situaties en het voorkomen van ongelukken met koolmonoxide. Daarvoor hebben we de afgelopen periode een aantal investeringen gedaan. Volgens de nieuwe wettelijke eisen moeten we aantoonbaar kunnen maken dat onze monteurs vakbekwaam zijn. Daarvoor hebben zij speciale examens moeten afleggen. Daarnaast hebben we onze bedrijfsprocessen moeten inrichten volgens de nieuwe eisen van de wet. En om formeel gecertificeerd te kunnen worden én blijven, moeten wij ons bovendien jaarlijks laten controleren door een certificerende instelling.Aqualon van Zutphen is gecertificeerd voor de BRL6000-25. Hiermee voldoen wij aan het nieuwe keurmerk CO-vrij van de Rijksoverheid. Je kunt ons terugvinden in het register gasverbrandingsinstallaties op www.co-vrijregister.nl. Daarnaast kunnen al onze installatie en service & onderhoudsmonteurs zich legitimeren en aantonen dat zij voor een gecertificeerd bedrijf werken.


Meer informatie over deze wet lees je in het informatieblad: Samen voorkomen we koolmonoxidevergiftiging.