9 april 2021

Bij het nieuwbouwen van een woonhuis zijn er een heleboel keuzes die gemaakt moeten worden, uiteraard ook op installatietechnisch vlak. Met onze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van duurzame installaties, kunnen wij u goed adviseren in het maken van de juiste keuzes. Keuzes, waarvan u iedere dag gaat genieten in uw nieuwe thuis. Een mooi voorbeeld is het woonhuis wat wij onlangs hebben gemaakt voor deze opdrachtgever.

 

Voor deze opdrachtgever hebben we een installatie mogen ontwerpen en installeren. De vraag was om een installatie te ontwerpen met balansventilatie, een gasloze verwarmingsinstallatie en het complete lootgieterswerk.

 

Als ventilatiesysteem hebben we een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning aangeboden om met zo min mogelijk warmteverlies een gezond en aangenaam binnenklimaat te realiseren.

 

Het cv systeem bestaat uit een Brine/water warmtepomp in combinatie met een hout gestookte cv haard met als afgifte systeem vloerverwarming en koeling. Door middel van de relatief koude grondbron kan deze woning in de zomerperiode met behulp van topkoeling enkele graden passief gekoeld worden tegen lage energiekosten.

 

Doordat de hout gestookte haard is voorzien van een warmtewissellaar wordt niet enkel de ruimte waar deze haard is voorzien verwarmd, maar verwarmd deze ook cv water, wat wordt opgeslagen in een buffervat. De opgeslagen warmte kan direct of op een later moment worden gebruikt voor het verwarmen van de woning.

 

Daarnaast heeft de klant in het inspiratiecentrum van Aqualon van Herk een prachtige badkamer uitgezocht welke vakkundig door ons geïnstalleerd is. Samen creëren en realiseren we de perfecte badkamer.

 

Meer foto’s van dit project zie je op onze projectenpagina.

 

Aqualon van Zutphen. Het beste uit één wereld.