4 december 2020

Het begon allemaal een hele tijd geleden met woontoren De Koppele II te Eindhoven. We kregen opdracht voor het vervangen van de collectieve installaties en het onderhouden hiervan. Later kwam hier De Koppele IV ook bij. Vervolgens mochten we ook Koppele I hier nog aan toevoegen. Om het plaatje compleet te maken hebben we inmiddels ook Koppele III in opdracht. De vier verschillende VvE’s zijn na elkaar klant geworden.

 

In totaal hebben we het dan over meer dan 400 woningen.

 

In opdracht van VvE Diensten Nederland Eindhoven zijn wij begin deze week bij de Koppele III (De koppele 399-577) gestart met het vervangen van collectieve stookinstallatie bouwjaar 1994. De bestaande cv ketels en overige componenten werden door firma Baetsen Kraanverhuur met een telescoopkraan van het dak gehesen en afgevoerd.

 

Na de demontagewerkzaamheden zijn we begonnen met de opbouw van het nieuwe cascadesysteem dat bestaat uit 4 Remeha Quinta Ace 160kW cv ketels. Deze ketels voorzien het gehele complex van verwarming. Het leidingwerk en het rookgasafvoersysteem wordt vernieuwd en gefatsoeneerd. Tevens zullen de nieuw aangebrachte leidingen voorzien worden van isolatie zodat de warmte optimaal wordt benut en het ketelhuis er weer keurig uit komt te zien. De EBI keuring word vervolgens uitgevoerd door keuringsbedrijf  Van Empel Inspecties.

 

De werkzaamheden zijn goed op elkaar afgestemd, zodat de installatie in drie dagen al weer draait. Dit naar alle tevredenheid van de bewoners want zij zitten er inmiddels weer warm bij. Het eindresultaat volgt nog…