29 mei 2020

De oude pastorie van Riethoven (bouwjaar 1862) is getransformeerd naar een boutique hotel genaamd Lytel Blue. Samen met de hoteleigenaren John en Willeke en bouwbegeleider René hebben we een plan voor het installatiewerk gemaakt. Omdat het een monumentaal pand betreft waar delen van constructie en enkele afwerkingen gehandhaafd dienden te blijven was het even zoeken naar een installatie die hierin zou passen en toch aan de huidige maatstaven zou voldoen.

 

• Alle kamers zijn voorzien van gebalanceerde ventilatie. De Climarad 2.0 is een decentrale ventilatieunit met warmteterugwinning, verscholen achter een radiator. Op basis van sensoren voor CO2, RV en temperatuur ventileert en verwarmt het toestel automatisch per kamer rechtstreeks via de gevel.
• In dit hotel hebben we gekozen voor airconditioning van Mitsubishi Electric van Alklima. Met dit systeem kan per kamer afzonderlijk het gewenste klimaat geregeld worden.
• In de technische ruimte staan twee HR toestellen opgesteld; Voor de verwarming is een Nefit 9000i cv-ketel gekozen en voor de warmwatervoorziening een AO-Smith Innovo boiler.
• Ook bij aanleg van het leidingwerk is ruim aandacht besteed aan het voorkomen van geluidsoverlast. Daarom is de binnenriolering vervaardigd van Dykasono buis die een zeer goede akoestisch dempende eigenschap heeft.

 

Wij danken de opdrachtgevers voor het vertrouwen, de prettige samenwerking en het mooie resultaat dat we samen hebben kunnen bewerkstelligen.

 

Vanaf 1 mei jl. is Lytel Blue geopend en kun je een overnachting boeken in dit prachtige hotel. Kijk voor meer informatie kijk op www.lytelblue.nl.

Wij wensen John en Willeke veel succes!

 

// Foto: Alec Brouwers